Promovisano 649 diplomanata

U subotu, 9. 2. 2019. godine održana je Svečana promocija i dodjela diploma, u sklopu programa obilježavanja 42. godišnjice postojanja i rada Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

U 2018. godini na Univerzitetu je diplomiralo ukupno 649 studenata i studentica, od čega je 538 na prvom ciklusu, a 111 na drugom ciklusu. Najveći broj diplomiranih na oba ciklusa je na Nastavničkom fakultetu (208), zatim Fakultetu humanističkih nauka (102) te Fakultetu informacijskih tehnologija (93).

Prorektor za naučno-nastavna pitanja, prof. dr. Senad Rahimić, povodom današnje svečanosti dodjele izjavio je da je to veliki lični, porodični, ali i društveni događaj koji će svima ostati u trajnom sjećanju.
„Ovom manifestacijom Univerzitet „Džemal Bijedić” u Mostaru daje snažan poticaj razvoju i napretku Bosne i Hercegovine, pružajući joj impozantan broj diplomiranih i obrazovanih ljudi iz raznih oblasti rada. Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru je kroz svoju 42-godišnju historiju bio i ostao značajan generator razvoja obrazovanja, kulture, umjetnosti i privrede.“, istaknuo je prorektor Rahimić.

Ovim putem svim našim diplomanti(ca)ma upućujemo najiskrenije čestitke povodom diplomiranja! S ponosom ističemo da su bili/e izvanredni/e predstavnici/e našeg Univerziteta kao studenti/ce, a iskreno se nadamo da će to i ostati kao alumni/e, te da će usvojenim znanjem i vještinama donijeti značajnije pozitivne promjene u našoj domovini Bosni i Hercegovini.