Sporazumi o saradnji sa kulturnim institucijama


Tokom ove sedmice potpisani su sporazumi o saradnji između Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar, renomirane sedamdesetogodišnje javne ustanove kulture, te Mostarskog teatra mladih, koji već četrdeset i pet godina djeluje i dramski odgaja omladinu u našem gradu.

     

Sporazumi o saradnji podrazumijevaju uzajamnu podršku Univerziteta i kulturnih institucija u predstojećim zajedničkim projektima, te predviđaju aktivniju ulogu studenata i studentica u kulturnim djelatnostima ovih respektabilnih ustanova.

Uz članove menadžmenta Univerziteta, činu potpisivanja sporazuma prisustvovali su članovi Predsjedništva Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru – UNMO, krovne studentske organizacije od koje je i potekla ova višestruko korisna inicijativa.

Rektor Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Elvir Zlomušica naglasio je važnost postojanja uzajamne saradnje između Univerziteta i institucija kulture u Gradu Mostaru. Direktor Narodnog pozorišta u Mostaru, g. Almir Mujkanović i Mostarskog teatra mladih, g. Sead Đulić istakli su volju da u budućem periodu ostvaruju što kvalitetniju saradnju sa Univerzitetom i Unijom studenata koja djeluje u okviru istog, te su sve prostorne i tehničke kapacitete koje posjeduju ponudili studentima Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, dok je predsjednik Unije studenata, Džani Pajić istakao zadovoljstvo učinjenim, te najavio zajedničke projekte Unije studenata i mostarskih kulturnih institucija u skoroj budućnosti.

Podjeli

Društvene platforme

FB IN MAIL YT LI

UN

Kalendar

Mart 2019
P U S Č P S N
« feb   apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Anketa

Šta očekujete od nove akademske godine ?


Rezultati

Loading ... Loading ...

Prijedlozi i Sugestije