***DODJELA ZLATNIH PLAKETA UNIJE STUDENATA***

Danas je u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru upriličena svečana dodjela Zlatnih plaketa Unije studenata za najbolje studente u akademskoj 2020/2021. godini.

Pored nagrađenih studenata, ceremoniji su prisustvovali: ministar obrazovanja, nauke, culture I sporta HNK, prof.dr. Rašid Hadović, rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, prof.dr. Elvir Zlomušica, Prorektor za nauku I naučno-istraživački rad, prof.dr. Rebeka Kotlo, prorektor za mađunarodnu saradnju, dr.sc. Edina Špago-Ćumurija, prorektor za finansije dr.sc. Veldin Ovčina I predsjednik Upravnog odbora Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, prof. dr. Adis Zilić
Predsjednik Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Mehmed Proho uručio je nagrade studentima 8 fakulteta i 5 univerzitetska studija, kazavši kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo uručiti ove plakete, te na taj način dokazati kako Unija studenata ne zaboravlja zlatne studente Univerziteta, koji će u budućnosti biti istinski nosioci društvenih procesa u našoj domovini.
Prisutnima su se pored predsjednika Unije studenata obratili ministar obrazovanja, nauke, kulture I sporta HNK, prof.dr. Rašid Hadović I rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, dr.sc. Elvir Zlomušica.
Dobitnici Zlatne plakete Unije studenata su: Adin Ovčina, Jelena Mihić, Sara Kljajić, Ilma Špago, Dalila Bajrić, Ema Dlakić, Ivana Ljubić Brzica, Amra Fazlić, Branka Ekmečić, Jenet Tanović, Hebibović Zerina, Mirnesa Spiljak I Amina Zaklan.
“Na ovaj način jasno dokazujemo naš predan rad u prethodnom periodu, te šaljemo poruku svim mladim ljudima, a pogotovo studentima, da se znanje uistinu isplati i da je Unija studenata tu da pruži podršku svim studentima, kao i da prepozna nečiji rad i trud”, poručili su iz Unije studenata.

Search

Calendar

Januar 2022
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31