🔹Kafa sa predsjednikom Unije studenata🔹

◻️ Vijeće mladih Grada Mostara u okviru MoYouth Camp-a, koji se održava u Kalima resortu, pozvalo je rukovodstvo Unije studenata da se priključi jednoj od aktivnosti, a to je : “Na kafi sa predsjednikom Unije studenata”.

Ispred Unije studenata, aktivnosti su prisustvovali Kenan Begović, predsjednik Unije studenata i Lamija Karadža, potpredsjednica Unije studenata.

🔹 U okviru navedene aktivnosti, učesnici kampa, njih 20, su imali priliku razgovarati sa predsjednikom Unije studenata o omladinskom aktivizmu, volonterizmu, učešću i zainteresovanosti mladih, te o studentskom standardu i organizaciji Unije studenata na nivou Univerziteta “Džemal Bijedić.

Kroz ugodan razgovor i neformalno druženje uz kafu, moderator i domaćin je bio Zaim Mehić, predsjednik Vijeća mladih Grada Mostara.

◻️ Ovom prilikom se zahvaljujemo Vijeću mladih Grada Mostara na pozivu i zaista ugodnom druženju sa budućim studentima!

🔹 20 mladih sa područja Grada biti će dio kampa u periodu od 26.9. do 29.9. i imat će priliku saslušati predavanja i učestvovati na radionicama o volonterizmu, aktivizmu i omladinskim politikama. Radit će na jačanju sopstvenih kapaciteta i upoznati se sa predstavnicima vlasti, predstavnicima međunarodnih nevladinih organizacija, te mladima koji širom Bosne i Hercegovine vode borbu kako bi naše društvo učinili boljim za svoje kolege.