🔻 STUDENTSKI IZBORI 2022 – INFORMACIJA ZA STUDENTE FIT-A

Poštovane kolegice i kolege,

◽️ Studentski izbori 2022. godine održat će se sutra (20.10.2022.) u vremenu od 10 do 12 sati. Uputivši molbu dekanima svih fakulteta za obezbjeđivanje prostora za glasanje, dobili smo potvrdan odgovor od većine njih.

◽️ Shodno tome, studenti svih fakulteta/univerzitetskih studija moći će glasati unutar zgrade svojih fakulteta, osim na Fakultetu informacijskih tehnologija. Naime, uputili smo nekoliko mailova i poziva dekanici i prodekanici za nastavu Fakulteta informacijskih tehnologija, međutim nismo dobili nikakav odgovor.

Kako svi studenti Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru imaju pravo da biraju i budu birani, Unija studenata je odredila alternativna biračka mjesta,

TAKO DA STUDENTI FAKULTETA INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA MOGU GLASATI ZAJEDNO.SA STUDENTIMA POSLOVNE INFORMATIKE U ZGRADI EKONOMSKOG FAKULTETA.

👉Posebno se želimo zahvaliti dekanima svih fakulteta koji su podržali izborni proces, omogućivši po jednu prostoriju u okviru svojih zgrada, kako bi se Studentski izbori mogli nesmetano održati. ✔️

◽️ Glasačka mjesta bit će jasno naznačena na ulaznim vratima organizacionih jedinica-fakulteta.
Također, nadamo se kako će se što veći broj studenata aktivno uključiti u izborni proces i kako ćemo, osim rješavanja svakodnevne studentske problematike na fakultetima, realizovati i niz društveno korisnih projekata i aktivnosti u ovoj akademskoj godini.