Fondacija Armanov zagrljaj dodijelila nagrade najboljim studentima Univerziteta “Dzemal Bijedic” u Mostaru

U rektoratu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru upriličena je dodjela nagrada za pet najboljih studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. Dodjeli nagrada prisustvovali su Sanjin i Adisa Hadžiomerović, osnivači Fondacije “Armanov zagrljaj“, rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr. Rijad Novaković, prorektor za nauku i naučno-istraživački rad doc. dr. Emir Nezirić, predsjednik Unije studenata Kenan Begović, te nagrađeni studenti.

Studenti koji su nagrađeni od strane Fondacije, u iznosu od po 200 KM; a koji su ostvarili najbolje rezultate u prethodnoj akademskoj godini su:

-Merima Elezović (Građevinski fakultet)

-Lejla Eminović (Dizajn interijera)

-Nejla Graho (Nastavnički fakultet)

-Omer Ćosić (Ekonomski fakultet)

-Amina Rizvić (Fakultet humanističkih nauka)

 👉 Rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović je izrazila zahvalnost Fondaciji „Armanov zagrljaj“ za dodijeljene nagrade najboljim studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. Prisjetila se proživljene boli zbog tragične nesreće u kojoj je pet osoba izgubilo život, među kojima je bio i Arman. Istakla je da je naš Arman bio posebno dijete, izuzetno talentovano, druželjubivo i dobronamjerno. “Sretna sam jer sam ga poznavala. Zauvijek će ostati u našim srcima” kazala je rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović.

Sanjin Hadžiomerović iz Fondacije „Armanov zagrljaj“ se zahvalio rukovodstvu Univerziteta na ostvarenoj saradnji, a najboljim studentima i dobitnicima nagrada je čestitao na ostvarenom uspjehu, te im je poželio puno sreće i još više uspjeha u budućnosti.

Adisa Hadžiomerović je naglasila kako kroz rad i aktivnosti Fondacije nastoje pružiti podršku obrazovanju, djeci, učenicima i studentima, jer kako kaže, u mladim i obrazovanim ljudima vidi budućnost društva.