HUMANITARNA AKCIJA ZA POGOĐENE ZEMLJOTRESOM U TURSKOJ I SIRIJI

HUMANITARNA AKCIJA ZA POGOĐENE ZEMLJOTRESOM U TURSKOJ I SIRIJI

AKCIJA SE ZASNIVA NA PRIKUPLJANJU DOBROVOLJNIH PRILOGA, A ISTI ĆE PO ZAVRŠETKU HUMANITARNE AKCIJE BITI UPLAĆENI ORGANIZACIJI POMOZI.BA

SREDSTVA ĆE SKUPLJATI PREDSTAVNICI STUDIJSKIH GODINA, A UPLATU JE MOGUĆE IZVRŠITI I NA RAČUN UNIJE STUDENATA BROJ: 1610200004440079,Raiffeisen banka, svrha doznake: humanitarna akcija.

AKCIJA TRAJE DO 20.2.2023.

Poštovani,

Unija studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru provodi akciju prikupljanja pomoći zemljotresom pogođenom stanovništvu u Turskoj.

Svjedoci smo posljedica katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Tursku. U snažnom zemljotresu koji je u ponedeljak rano ujutro pogodio jugoistok Turske, poginulo je više od 4.800 ljudi do sada, a desetine hiljada je povrijeđeno.

Kao što je Republika Turska uvijek bila uz Bosnu i Hercegovinu, što govori i priznanje nezavisnosti Bosne i Hercegovine prije njenog zvaničnog samoproglašenja, u ovim teškim momentima trebamo biti podrška stanovništvu Turske, koje je zadesila ova katastrofa.

Shodno gore navedenom, pokrećemo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći. Prikupljena sredstva će biti uplaćena na račun Pomozi.ba, za pomoć pogođenim zemljotresom.