46. GODIŠNJICA UNIVERZITETA “DŽEMAL BIJEDIĆ” U MOSTARU – SVEČANA SJEDNICA SENATA

Svečanoj sjednici Senata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, koja predstavlja centralnu aktivnost povodom obilježavanja godišnjice Univerziteta, prisustvovali su Kenan Begović, predsjednik Unije studenata, Lamija Karadža, potpredsjednica Unije studenata, Amir Čaušević generalni sekretar Unije studenata i Mirza Idrizović, član Senata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Svečanu akademiju vodila je Sara Kazazić, predsjednica Skupštine Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Svečanom akademijom obilježena je godišnjica Univerziteta, te su uručene rektorove nagrade najboljim studentima, kojima ovom prilikom čestitamo . Rektorova nagrada je svojevrsni dokaz da se trud i zalaganje u konačnici ipak isplate.

Prva konstituirajuća sjednica Skupštine Univerziteta održana je 11. februara 1977. godine i na njoj je donesena odluka da zvanično ime Univerziteta u Mostaru bude Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Nedugo nakon toga, tačnije 14. februara 1977. godine, u Velikoj sali Narodnog pozorišta Mostar, svečano je obilježeno proglašenje i početak rada Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.