Debatno takmičenje 2023.

U sali za simulaciju Pravnog fakulteta, zvanično počelo VI Debatno takmičenje 2023. u organizaciji Pravnog fakulteta, Asocijacije studenata Pravnog fakulteta i Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ Mostaru, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini dana Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

📚Srednjoškolcima i gostima se obratila rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović, dekanica Pravnog fakulteta prof. dr. Amra Jašarbegović, Šejla Maslo-Čerkić ispred Misije OSCE-a u BiH, predsjednika Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Kenan Begović i predsjednica Asocijacije studenata Pravnog fakulteta Vildana Kubat.

📝 Debatno takmičenje okupilo je oko 50 učesnika – studenata i srednjoškolaca s područja Grada Mostara, ali i iz cijelog HNK i Srednjobosanskog kantona, s ciljem promovisanja našeg Univerziteta među srednjoškolcima, te stjecanja novih znanja, retoričkih i prezentacijskih sposobnosti, kao i novih poznanstava.

✅ Pobjednička ekipa GRUPE A je Srednja elektrotehnička škola “Salih- Salko Ćurić” Mostar 3, koja će na polufinalnu temu biti negacijska ekipa.

✅ Pobjednička ekipa GRUPE B je Gimnazija Bugojno 1, koja će na polufinalnu temu biti afirmacijska ekipa.

✅ Pobjednička ekipa GRUPE C je Gimnazija Bugojno 2, koja će na polufinalnu temu biti negacijska ekipa.

✅ Pobjednička ekipa GRUPE D je Debatni klub “Pro et contra”, koji će na polufinalnu temu biti afirmacijska ekipa.

📌 Sutra su na rasporedu polufinalne debate od 10:00 i 11:00 sati, dok je finalna debata na rasporedu u 12:00 u Sali za simulovano suđenje.

Svim učesnicima upućujemo iskrene

čestitke na učešću i pokazanim vještinama. Vidimo se sutra i dobro nam došli!

#UnijastudenataUNMO

#Debatnotakmičenje2023