SAJAM STIPENDIJA 2023.

Studenti Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru posjetili su jučer Trinaesti Sajam stipendija koji je održan u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Organizatori sajma bili su Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa Ambasadom Republike Francuske, Campus France i Francuskim institutom, te Ministarstvom nauke, visokog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo. .

Sajam je otvorio prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu. Na 13. sajmu stipendija predstavilo se 55 izlagača iz 18 zemalja.

Cilj Sajma stipendija bio je okupiti sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili pružaju druge vrste finansijske podrške za studiranje u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, te im omogućiti da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i omogućiti posjetiocima da na jednom mjestu prikupe sve informacije o mogućnostima stipendiranja za dalje školovanje u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu.

Učenici su mogli razmijeniti različite informacije vezane za njihovu budućnost i budućnost njihovog obrazovanja.

Nakon posjete Sajmu, učenici su imali slobodno vrijeme za sebe.

Posjetu sajmu stipendija organizirali Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Kancelarija za međunarodnu saradnju i ESN Mostar.