INICIJATIVA ZA OSLOBAĐANJE PLAĆANJA UPISNINE I ŠKOLARINE NAJBOLJIH UČENIKA I STUDENATA

Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru je, na protokol Univerziteta prema Senatu i Upravnom odboru, službeno uputila Inicijativu o oslobađanju plaćanja upisnine i školarine najboljih učenika/maturanata i studenata.

Inicijativa se odnosi na dobitnike priznanja “učenik generacije” koji bi prilikom upisa svoje prve godine na Univerzitetu “Džemal Bijedić” bili oslobođeni plaćanja upisnine i školarine u oba semestra tokom prve godine studija. Smatramo kako bi to bio dodatni podstrek i motiv za vrijedne učenike i tada brucoše, a Univerzitet bi dobio najbolju moguću promociju, jer bi usvajanjem ove inicijative na pravi način vrednovali i cijenili trud, rad, zalaganje i ostvareni uspjeh.

Drugi dio iste inicijative odnosi se na studente starijih / viših godina studija, odnosno konkretan prijedlog jeste da se po jedan student sa svakog fakulteta i univerzitetskog studija sa najvišim prosjekom ocjena u toku prethodne akademske godine, oslobodi plaćanja školarine u oba semestra naredne akademske godine.

Konačnu rang – listu nagrađenih, odnosno studenata oslobođenih plaćanja usvajao bi Senat, po prijedlogu naučno-nastavnih vijeća.

U Uniji studenata smo mišljenja kako je ovo dobra inicijativa i da je vrijeme da se najbolji među nama počnu istinski cijeniti, a njihov uspjeh, odricanje i dosadašnji trud na pravi način valorizovati.

Za usvajanje ove inicijative Unije studenata potrebna je podrška članova Senata Univerziteta i Upravnog odbora, a čitava inicijativa nalazi se u prilogu:

Društvene platforme

FB IN MAIL YT LI

UN

Kalendar

Januar 2021
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031