IZABRAN NOVI PREDSJEDNIK I RUKOVODSTVO UNIJE STUDENATA UNMO

Danas je, u Amfiteatru na Fakultetu humanističkih nauka, održana sjednica Skupštine Unije studenata na kojoj je, između ostalog, izabran novi predsjednik i rukovodstvo.

Prije zvaničnog početka sjednice, studentskim delegatima obratila se prof.dr. Rebeka Kotlo, prorektorica za naučno-istraživački rad, koja je poželjela puno sreće i uspjeha u budućem radu Unije studenata, a sjednici je prisustvovao i generalni sekretar Univerziteta Alim Abazović.

Studentski delegati su prethodno informisani o neopozivoj ostavci Mirze Lalića na mjesto predsjednika Unije. Dosadašnji predsjednik, Mirza Lalić prezentirao je Izvještaj o radu koji je jednoglasno usvojen. Također, na njegov prijedlog usvojen je i novi Statut Unije studenata.

Za novog predsjednika Unije studenata izabran je student Građevinskog fakulteta Mehmed Proho, dok je za potpredsjednika izabran Admir Topalović, student Nastavničkog fakulteta.

Izabran je i novi saziv Predsjedništva, a u skladu s novim Statutom Unije studenata: Hasan Boškailo (Pravni fakultet), Ilma Špago (Građevinski fakultet), Admir Topalović (Nastavnički fakultet), Ajdina Aličić (Mašinski fakultet), Munir Fazlić (Agromediteranski fakultet), Ajla Livnjak (Ekonomski fakultet), Emanullah Hukić (Fakultet informacijskih tehnologija), Nedim Mustajbegović (Fakultet humanističkih nauka), Amina Šečunović (Studentski dom), Armin Đulić (Univerzitetski studij zdravstvena njega), Adna Zlomušica (Univerzitetski studij Dizajn interijera).

Novoizabrani predsjednik Unije, Mehmed Proho zahvalio se delegatima na nekoliko kandidatura i ukazanom povjerenju, te poručio kako očekuje maksimalnu pomoć i podršku kako bi zajedno stvarali bolji ambijent za studente, te realizovali brojne projekte i aktivnosti, ali i bili korektivni faktor. Predstavio je i Okvirni plan i program rada za naredni mandatni period.

Društvene platforme

FB IN MAIL YT LI

UN

Kalendar

April 2021
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930