KENAN BEGOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA UNIJE STUDENATA UNIVERZITETA “DŽEMAL BIJEDIĆ” U MOSTARU

Danas je, u Sali za simulovano suđenje na Pravnom fakultetu, održana sjednica Skupštine Unije studenata na kojoj je, između ostalog, izabran novi predsjednik i rukovodstvo.

Prije zvaničnog početka sjednice, studentskim delegatima obratila se prof.dr. Azra Špago, prorektorica za naučno-nastavna pitanja, koja je poželjela puno sreće i uspjeha u budućem radu Unije studenata. Također, prorektorica se osvrnula i na dosadašnji rad Unije studenata, te pohvalila brojne aktivnosti i inicijative koje su pokrenute od prethodnog saziva rukovodstva, na čelu sa predsjednikom, Mehmedom Prohom.

Studentski delegati su prethodno informisani o ostavci Mehmeda Prohe na mjesto predsjednika Unije. Dosadašnji predsjednik, Mehmed Proho, prezentirao je Izvještaj o radu koji je jednoglasno usvojen i pohvaljen od strane članova skupštine. Također, na njegov prijedlog usvojene su izmjene i dopune Statuta Unije studenata. Dlegati su detaljnije informisani o stanju i procesima na Univerzitetu i Uniji studenata.

➡️ Za novog predsjednika Unije studenata izabran je student Građevinskog fakulteta Kenan Begović, za potpredsjednicu izabrana je Lamija Karadža, studentica Pravnog fakulteta, dok je za predsjednicu Skupštine izabrana Sara Kazazić, studentica Poslovne informatike.

▪️Novoizabrani predsjednik Unije studenata, Kenan Begović, zahvalio se delegatima na nekoliko kandidatura i ukazanom povjerenju, te poručio kako očekuje maksimalnu pomoć i podršku kako bi zajedno stvarali bolji ambijent za studente, te realizovali brojne projekte i aktivnosti, ali i bili korektivni faktor.

Predstavio je i Okvirni plan i program rada za naredni mandatni period, te se osvrnuo na aktivnosti iz prethodnog perioda, koje je ispratio kao generalni sekretar.