Održan Dan otvorenih vrata na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

Dan otvorenih vrata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru održan je danas na Mašinskom fakultetu. U okviru programa, nekoliko stotina maturanata koji su iskazali interesovanje za upis posjetilo je Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru i informativne pultove fakulteta, univerzitetskih studija, te se dodatno informisali i edukovali o radu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i mogućnostima studiranja na fakultetima ili univerzitetskim studijima koje planiraju upisati u skladu sa svojim afinitetima.

Pored navedenih, maturanti su imali priliku posjetiti i info pultove Kancelarije za međunarodnu saradnju, Univerzitetske biblioteke, Unije studenata i Univerzitetskog tehničkog kluba Best.

Tokom trajanja Dana otvorenih vrata, nastavno osoblje i studenti su bili na raspolaganju maturantima za sva pitanja i informacije, te ih informisali o uslovima za upis na određeni fakultet ili univerzitetski studij, o nastavnim planovima i programima, organizaciji i načinu izvođenja nastave, kao i o karijernim mogućnostima koje je moguće ostvariti nakon završetka studija na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru.