SVEČANO OTVOREN STUDENTSKI DOM ANTALIJA NA UNIVERZITETU “DŽEMAL BIJEDIĆ” U MOSTARU

Na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru danas je svečano otvoren studentski dom “Antalija” koji je dobio simboličan naziv, kao znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć i podršku turskog grada Antalija kao glavnog financijera.

👨🏼‍🎓👩🏼‍🎓 Studentski dom može primiti oko 180 studenata, napravljen je na pet spratova, ima 22 apartmana koji su kvalitetno i moderno opremljeni, te studentsku ambulantu, psihološko savjetovalište i zdravstvenu njegu koju će pružati Dom zdravlja Stari Grad.

Ponosni na uspjehe koje ostvarujemo!

U prošlom sazivu rukovodstva Unije studenata, Unija studenata je uputila prijedlog prema Komisiji za studentski standard s ciljem osnivanja psihološkog savjetovališta za studente i studentske ambulante. Nakon što je Senat Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru usvojio plan rada komisije, danas se možemo pohvaliti i ponosno reći da smo u tome i uspjeli! Jedan od ciljeva komisije bio je otvaranje studentske ambulante i psihološkog savjetovališta za studente.

Psihološko savjetovalište i studentska ambulanta će biti smješteni u novom Studentskom domu Antalija, a koji će biti na raspolaganju studentima početkom nove akademske godine.

𝗦𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝘁𝘀𝗸𝗶 𝗱𝗼𝗺 𝗔𝗻𝘁𝗮𝗹𝗶𝗷𝗮 – 𝗶𝗱𝗲𝗮𝗹𝗻𝗼 𝗼𝗱𝗿𝗲𝗱𝗶𝘀̌𝘁𝗲 𝘇𝗮 𝗸𝘃𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝘁𝗮𝗻, 𝘂𝗴𝗼𝗱𝗮𝗻 𝗶 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮𝗻 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝘁𝘀𝗸𝗶 𝘇̌𝗶𝘃𝗼𝘁.

 👨🏼‍⚕️ Zdravlje studenata također predstavlja jedan od prioriteta, te je dom opremljen studentskom ambulantom i psihološkim savjetovalištem, koji pružaju medicinske usluge i brinu se o zdravstvenoj sigurnosti stanara.

#unijastudenataUNMO#unmo#migradimobudućnost