Novogodišnji prijem rektorice Univerziteta povodom uspješne reakreditacije

Novogodišnjim prijemom u rektoratu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru u organizaciji rektorice prof. dr. Alene Huseinbegović proslavljena je uspješna akreditacija Univerziteta čije je konačno Rješenje uručio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko – neretvanskog kantona prof. dr. Adnan Velagić na sjednici Senata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Novogodišnji prijem je okupio članove Upravnog odbora Univerziteta, menadžment, dekane i prodekane fakulteta, voditelje univerzitetskih studija, predstavnike Unije studenata, a upriličen je s ciljem proslave postignutih rezultata i zajedništva pri ostvarivanju i realizaciji misije i vizije Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović je informisala prisutne o detaljima uspješno završenog procesa akreditacije, te je u svom informativnom i inspirativnom obraćanju istakla značaj posvećenosti, predanosti i profesionalnosti koje pružaju članovi univerzitetskog kolektiva naglašavajući da su upravo ove vrijednosti ključne za razvoj Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Uz novogodišnju čestitku, uputila je svim učesnicima procesa akreditacije iskrene čestitke i zahvalnost na vrijednom i marljivom radu i zalaganju.

Prisutni na novogodišnjem prijemu su izrazili radost i zadovoljstvo zbog postignutih rezultata i uspjeha Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru tokom 2023. godine naglašavajući spremnost da zajedničkim radom nastave graditi i razvijati visoke standarde obrazovanja na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Uz novogodišnju čestitku, svečani prijem povodom procesa akreditacije Univerziteta nastavljen je uz zakusku i neformalno druženje.