AMIR ČAUŠEVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA UNIJE STUDENATA

AMIR ČAUŠEVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA UNIJE STUDENATA UNIVERZITETA “DŽEMAL BIJEDIĆ” U MOSTARU:

Danas je, u Sali za sastanke Unije studenata, održana sjednica Skupštine Unije studenata na kojoj je, između ostalog, izabran novi predsjednik i rukovodstvo.

Prije zvaničnog početka sjednice, studentskim delegatima obratio se prof.dr.Rijad Novaković, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, koji je poželio puno sreće i uspjeha u budućem radu Unije studenata. Također, prorektor se osvrnuo i na dosadašnji rad Unije studenata, te pohvalio brojne aktivnosti i inicijative koje su pokrenute od prethodnog saziva rukovodstva, na čelu sa predsjednikom, Kenanom Begovićem.

Studentski delegati su prethodno informisani o ostavci Kenana Begovića na mjesto predsjednika Unije studenata. Dosadašnji predsjednik, Kenan Begović, prezentirao je Izvještaj o radu koji je jednoglasno usvojen i pohvaljen od strane članova skupštine. Delegati su detaljnije informisani o stanju i procesima na Univerzitetu i Uniji studenata.

➡️ Za novog predsjednika Unije studenata izabran je student Pravnog fakulteta, Amir Čaušević, za potpredsjednicu izabrana je Ajla Gosto, studentica Fakulteta humanističkih nauka.

Izabrani su i članovi Predsjedništva Unije studenata za naredni mandatni period i to:

Pravni fakultet -Anes Beganović

Ekonomski fakultet -Ajla Fočić

Građevinski fakultet – Aldin Merzić

Fakultet humanističkih nauka – Ajla Gosto

Nastavnički fakultet-Aida Agić

Mašinski fakultet – Mirza Idrizović

Agromediteranski fakultet – Tarik Dalipagić

Fakultet informacijskih tehnologija-Zaim Mehić

Poslovna informatika-Sara Kazazić

Dizajn interijera-Dženisa Mušić

Studij turizma – Iman Dilberović

Studij farmacija -Ajla Kazazić

Zdravstvena njega-Nedim Čaušević

▪️Novoizabrani predsjednik Unije studenata, Amir Čaušević, zahvalio se delegatima na nekoliko kandidatura i ukazanom povjerenju, te poručio kako očekuje maksimalnu pomoć i podršku kako bi zajedno stvarali bolji ambijent za studente, te realizovali brojne projekte i aktivnosti, ali i bili korektivni faktor.