KENAN BEGOVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA UNIJE STUDENATA UNIVERZITETA “DŽEMAL BIJEDIĆ” U MOSTARU

Danas je, u Sali za simulovano suđenje na Pravnom fakultetu, održana sjednica Skupštine Unije studenata na kojoj je, između ostalog, izabran novi predsjednik i rukovodstvo.

Prije zvaničnog početka sjednice, studentskim delegatima obratila se prof.dr. Azra Špago, prorektorica za naučno-nastavna pitanja, koja je poželjela puno sreće i uspjeha u budućem radu Unije studenata. Također, prorektorica se osvrnula i na dosadašnji rad Unije studenata, te pohvalila brojne aktivnosti i inicijative koje su pokrenute od prethodnog saziva rukovodstva, na čelu sa predsjednikom, Mehmedom Prohom.

Studentski delegati su prethodno informisani o ostavci Mehmeda Prohe na mjesto predsjednika Unije. Dosadašnji predsjednik, Mehmed Proho, prezentirao je Izvještaj o radu koji je jednoglasno usvojen i pohvaljen od strane članova skupštine. Također, na njegov prijedlog usvojene su izmjene i dopune Statuta Unije studenata. Dlegati su detaljnije informisani o stanju i procesima na Univerzitetu i Uniji studenata.

Prikaži više

Edukacija “Bihevioralna analiza komunikacije: V1 STARTER”

Obavještavamo vas da će se 1. i 2.10.2022. od 10:00h do 17:00h uživo u Mostaru održati trening program “BIHEVIORALNA ANALIZA KOMUNIKACIJE: V1 STARTER” Centra za bihevioralna istraživanja “VALENTIS”. Svim studentima UNMO i SUM-a obezbijeđen je popust od 50% na istaknute cijene treninga koje se mogu pronaći na dole priloženoj poveznici.

Trening program “Bihevioralna analiza komunikacije” obuhvaća sveukupnu analizu ponašanja koja uključuje analizu svih dostupnih signala koje nam sugovornik šalje kroz neverbalno, paraverbalno i verbalno ponašanje, te procjenu pouzdanosti iskaza, detekciju laganja i manipulacije, unapređenje komunikacione strategije, ličnu prezentaciju i javni nastup.

Prikaži više