DEBATNO TAKMIČENJE 2019.

U utorak, 19.2. i srijedu, 20.2.2019. godine, na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, već drugu godine zaredom održano je Debatno takmičenje između studenata i srednjoškolaca, a u organizaciji Unije studenata, te uz puno pokroviteljstvo Grada Mostara.

Učešće na takmičenju uzelo je sedam mostarskih škola: Gimnazija Mostar, Druga gimnazija, Karađoz-begova medresa, Elektrotehnička škola, Ekonomska škola, Građevinska škola, te Medicinska škola. Takmičenje, koje je prošlo u fer i takmičarskom duhu zajednički su otvorili prorektor za nastavu prof.dr. Senad Rahimić, dekanesa Pravnog fakulteta prof.dr. Alena Huseinbegović, predsjednik Unije studenata Džani Pajić i predsjednik Asocijacije studenata Pravnog fakulteta Harun Isić.

U finalu takmičenja, na temu „Studirati u BiH-Da ili ne“, Sudsko vijeće, kojeg su činili nastavnici sa Pravnog fakulteta, kao prvoplasiranu ekipu, a ujedno i pobjednika takmičenja proglasilo je ekipu Elektrotehničke škole koja je branila stav o tome da studenti treba da ostanu i studiraju u BiH, dok je drugoplasirana ekipa Karađoz-begove medrese. Za najbolje debatante proglašeni su Ajla Tipura i Dino Emrić.

Nakon proglašenja najboljih učesnika turnira, predstavnicima škola i učesnicima takmičenja uručene su zahvalnice za učešće, a najuspješniji su dobili i novčane nagrade.
Na kraju manifestacije, predstavnici Unije studenata pozvali su srednjoškolce da svoje studije nastave u domovini Bosni i Hercegovini i svom Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Društvene platforme

FB IN MAIL YT LI

UN

Kalendar

Februar 2019
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728